face Roskilde Oplevelseshavn

 saellogo


RHS Login

ulk artikkel

Ulken
Latin: Myoxocephalus scorpius

Størrelse op til 25 cm. for hanner hunnerne lidt større op til 30 cm. findes i stort antal langs med vore kyster, træffes især ved tang og ålegræsbælter. Ulken bliver også kaldet Københavner torsken iblandt molefiskere grundet sin store kæft, er et ret træls bekendtskab når den skal afmonteres krogen, den har nogle store pigge man kan stikke sig på, hvis man er uheldig kan der opstå betændelse, Ulken er ikke giftig som mange tror, måske det har noget med udseendet at gøre.

 

Ung - Fjord og Fællesskab

RPML3RPML1
Ny udstil
ling i ”Tangloppen” åbnes lørdag d. 13. december kl. 11-13


Kom og se vikingeskibet ”Lærk” ved platformen og smag en nyrøget fisk fra fjorden, duft til tjære og nyflettet torv og mød udstillerne ”live”.

Roskilde Produktionsskoles Maritime Linje unge, fortæller i ord, billeder og materialer hvad de laver på havnen og om det fællesskab der betyder meget for dem og som udvikler dem fagligt og socialt.

 
Roskilde Oplevelseshavn håber med udstillingen at I får en god oplevelse og samtidig et indblik i de unges liv og fællesskab ved fjorden.

Roskilde Oplevelseshavn servere på åbningsdagen gratis var kakao og småkager.

Udstillingen er støttet af
:
Roskilde
Havneforum

ulk-luften
OPLEV ROSKILDE FJORD – SOM ALDRIG FØR….

I foråret 2013 åbnede Roskilde Oplevelseshavn med nye, unikke friluftsoplevelser bl.a. en 80m2 stor oplevelsesplatform, hvorfra voksne og børn kan få indsigt og viden om Roskilde Fjords liv og den omgivende natur.

Med Roskilde Oplevelseshavns samarbejde med Roskilde Museum omkring skoletjenesten 2013. Her kan alle institutioner og skoler i Roskilde Kommune gratis låne udstyr, fiskenet, vandkikkerter osv. til brug i undervisning om fjordens dyreliv. Udstyret findes bl.a. i det et aflåset rum på havnen.

1. Helt i fisk…

2. Plej en fiskk

Bookning af skoletjenesten sker hos: www.roskildemuseum.dk/skoletjenesten

Vejledning og naturformidling, herunder dissekering af fisk, kan bookes efter aftale og mod delvis brugerbetaling.